تقویت همکاری‌های هسته‌ای میان فرانسه و عربستان-راهبرد معاصر

تقویت همکاری‌های هسته‌ای میان فرانسه و عربستان

وزیر انرژی عربستان و وزیر انتقال انرژی فرانسه بر توافق دو کشور بر سر تقویت همکاری‌های هسته‌ای تاکید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 09
کد خبر: ۱۹۳۴۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان و «اگنس پانیه رونشه» وزیر انتقال انرژی فرانسه در ریاض با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.

 

دو طرف توافق کردند که همکاری‌های مشترک برای ارتقا و افزایش بهره‌وری انرژی و انرژی هسته‌ای انجام دهند.

 

وزیر انرژی عربستان و وزیر انتقال انرژی فرانسه در خصوص انرژی هسته‌ای در چارچوب فعالیت امن و صلح آمیز آن و مدیریت پسماندهای رادیواکتیو و گسترش توانمندی‌های انسانی گفت‌وگو کردند.

 

دو طرف همچنین تاکید کردند که مقابله با چالش‌های تغییرات آب و هوایی و افزایش امنیت، پایداری و مقرون به صرفه بودن منابع انرژی یک اولویت استراتژیک مشترک بین فرانسه و عربستان است.

 

عربستان سعودی و فرانسه در بیانیه‌ای تاکید کردند که انرژی یکی از ارکان اصلی شراکت بلندمدت بین دولت‌های ریاض و پاریس است و دو کشور متعهد به تفاهم همکاری امضاء شده در زمینه انرژی در تاریخ 2 فوریه 2023 هستند.

 

بر اساس این بیانیه، عربستان و فرانسه به اجرای توافقنامه پاریس در خصوص تغییرات آب و هوایی و کاهش دمای زمین، اهمیت می‌دهند. دو طرف همچنین همکاری درباره چالش‌های تغییرات آب و هوایی و تقویت امنیت انتقال انرژی و تداوم این روند را جزو اولویت‌های راهبردی مشترک میان ریاض و پاریس اعلام کردند.

 

در ادامه این بیانیه آمده است: هردو کشور متوجه هستند که هیدروژن پاک یک سوخت ضروری برای دستیابی به اهداف مشترک جهت توسعه اقتصادی پایدار و در عین حال کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی است.

 

هر دو کشور توافق کردند تا همکاری‌ها را در زمینه انرژی برق، تبادل تجربیات در زمینه تولید برق از منابع انرژی تجدیدپذیر و نیز پروژه‌های اتصال برق و تشویق مشارکت بخش‌های خصوصی در این زمینه از جمله فناوری‌های تولید برق، فناوری‌های انتقال، توزیع، ذخیره سازی و خودکارسازی شبکه افزایش دهند.

 

هر دو کشور همچنین توافق کردند که در ترویج فناوری‌ها و راه‌حل‌های تغییرات آب‌وهوایی، از جمله جذب، استفاده و ذخیره‌سازی کربن، از بخش‌هایی با انتشار گازهای گلخانه‌ای که کاهش آن دشوار است، مانند بخش‌های هوانوردی، دریایی، پتروشیمی ، سیمان و غیره همکاری کنند.

 

عربستان به دنبال تبدیل شدن به یکی از رهبران جهانی در صادرات هیدروژن و الکتریسیته است.

 

پیش از این عبدالعزیز بن سلمان از برنامه عربستان سعودی برای غنی‌سازی و تولید سوخت هسته‌ای خبر داد و اعلام کرد که به عنوان بخشی از تلاش‌های عربستان برای هدایت بازار منطقه به سمت انرژی پاک، ریاض به دنبال تولید سوخت هسته‌ای برای مصارف داخلی و صادرات آن است./ تسنیم

ارسال نظر